INGREDIENTE:
- Gutui 2000 g,
- Sare pentru murături cca. 8 linguri,
- Apă 2000 ml,
- Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
- Boabe de piper,
- Foi de dafin,
- Cimbru uscat,
- Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
- Boabe de ienupăr, câte 1 ptr fiecare borcan,
- Cuișoare 2 ptr fiecare borcan.
MOD DE PREPARARE:
- Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate.
- Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
- A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane.
- Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan.
- Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează în cămară/beci/subsol/balcon.
- Spor și poftă bună!
(Visited 371 times, 1 visits today)