INGREDIENTE:

  • Gutui  2000 g,
  • Sare pentru murături cca. 8 linguri,
  • Apă 2000 ml,
  • Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
  • Boabe de piper,
  • Foi de dafin,
  • Cimbru uscat,
  • Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
  • Boabe de ienupăr, câte 1 ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare 2 ptr fiecare borcan.

MOD DE PREPARARE:

  • Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate.
  • Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.
  • A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane.
  • Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan.
  • Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează  în cămară/beci/subsol/balcon.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 28 times, 1 visits today)