O alta interpretare a mancarii de praz cu masline! Sper sa va inspire! Spor si pofta buna!
INGREDIENTE:
- praz cca. 1000 g,
- ardei kapia 2 bucati,
- ceapa galbena 1 bucata,
- ulei rafinat de floarea soarelui,
- bulion cca. 300 ml,
- vin alb de masa cca. 200 ml,
- masline Kalamata cca. 300 g,
- sare de mare,
- piper proaspat macinat,
- zeama de lamaie cca. ½ ceasca,
- usturoi 3-4 catei,
- verdeata.
MOD DE PREPARARE:
- Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit.
- Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit, semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu.
- Înainte de servire se drege cu zeama de lamaie si verdeata.
- Spor si pofta buna!
(Visited 36 times, 1 visits today)
Category: