Pana Cristina Iuliana- Retete

Iahnie de praz cu masline

panacris
Recipe by
cca. 40 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 8 portii

O alta interpretare a mancarii de praz cu masline! Sper sa va inspire! Spor si pofta buna!

INGREDIENTE:

  • praz cca. 1000 g,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei rafinat de floarea soarelui,
  • bulion cca. 300 ml,
  • vin alb de masa cca. 200 ml,
  • masline Kalamata cca. 300 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • zeama de lamaie cca. ½ ceasca,
  • usturoi 3-4 catei,
  • verdeata.

MOD DE PREPARARE:

  • Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit.
  • Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit, semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu.
  • Înainte de servire se drege cu zeama de lamaie si verdeata.
  • Spor si pofta buna!

    

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.