• Friptura mea preferată!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,
  • Cartof dulce 3 bucăți,
  • Lămâie 2 bucați,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin verde 2 crenguțe,
  • Busuioc proaspăt 2 crenguțe,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Usturoi 1 bulb,
  • Kaizer sau piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.
  • Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.
  • Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.
  • Usturoiul se curăță, apoi se presează.
  • Kaizer-ul sau pieptul de porc și firele de cimbru se taie bucățele.
  • Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaizer/piept de porc cu usturoi.
  • Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de bacon, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.
  • Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și kaizer/piept de porc cu usturoi.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 151 times, 1 visits today)