INGREDIENTE:
  • Pulpe de iepure 3-4 bucăți,
  • pentru marinadă:
  •  oțet de zmeură 100 ml,
  • mix de piper boabe  (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură,
  • ulei de măsline 100 ml,
  • apă 500 ml,
  • vin rose 500ml,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • oregano proaspăt 2-3 fire.
PENTRU SOS:
  • ulei de măsline,
  • praz cca 500 g,
  • vin alb 100 ml,
  • roșii cubulețe de la Sun Food 1 conservă,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • usturoi 5-6 căței,
  • măsline negre cca 200 g,
  • cimbru, oregano 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • mix de piper boabe  (alb, verde, negru și coriandru) 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
  • Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. 
  • Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se toarnă peste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. 
  • Se acoperă vasul și se lasă la rece cca. 24 de ore. După ce se scoate carnea de la marinat, se spală, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu mix-ul de piper, foia de dafin, apoi se adaugă roșiile cubulețe, prazul tăiat rondele și măslinele opărite între timp. 
  • Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se adaugă vinul, se acoperă tava și se pune la cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu. După cele 40 de minute, friptura se descoperă și se mai lasă cca. 10 minute la gătit, cât să prindă culoare. 
  • Friptura se servește fierbinte cu pâine de casă. Spor și poftă bună!
 
(Visited 17 times, 1 visits today)