Pana Cristina Iuliana- Retete

Jambon de porc la cuptor cu cartofi

  • Yamyy, o rețetă tare faină pentru prânzul de duminică, în familie!
  • Simplă și savuroasă!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE

  • o felie de jambon de porc proaspată,
  • foi de dafin 2 – 3 bucăți,
  • piper boabe,
  • ceapă galbenă  2 bucăți,
  • bacon cca. 100 g,
  • cartofi cca.  1000 g,
  • ulei de măsline 100 ml
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute în apă cu sare,  foi de dafin și piper boabe.

Între timp se călește ceapa tăiată julien cu baconul tăiat subțire.

După ce s-a fiert jambonul, se scoate din vas, se asează într-o tigaie și apoi se pune peste el,  amestecul de ceapă și bacon.

Se lasă la prăjit câte 5 minute pe fiecare parte.

Cartofii spălații și periați bine, se taie în patru și se pun într-o tavăa rezistentă la căldură, se așează jambonul peste cartofi.

Se asezonează de sare, piper, boia și un pic de apă și se acoperă cu folie de aluminiu.

Se coace în cuptorul preîncălzit cca. 30 de minute.

Spor și poftă bună!

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.