Un fel gustos, specific zonei din care ma „trag”, ce se poate servi la micul dejun, pranz, cina sau intre mese =))
INGREDIENTE:
-
faina 1000 g,
-
drojdie proaspata 2 cuburi,
-
lapte 1 cana,
-
zahar 2 linguri,
-
un praf de sare,
-
ulei de palmier 300 ml.
-
Umplutura:
-
telemea de oaie veche 350 g ,
-
Crema de branza Ceva fin de la Delaco 100 g,
-
smanatana 1 lingura,
-
marar tocat 1 legatura,
-
cozi de ceapa verde.
MOD DE PREPARARE:
- De data asta, am lasat-o pe Maricica, masina de paine, sa se odihneasca, si am purces la treaba.
- Se iau cateva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar.
- Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pana cand drojdia a crescut si a facut basici de aer.
- Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pune laptele caldut si o lingurita de sare.
- Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framanta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid.
- Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora.
- Telemeaua se da pe razatoarea mica, se amesteca cu crema de branza, smantana, mararul si ceapa taiate marunt, pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Din aluatul de langosi se ia o bucata si se intinde cat pentru un langos. Se ia o lingura-doua din compozitia de brinza si se pune in mijlocul aluatului.
- Se lipesc bine marginile una peste alta. Se pune la incins mult ulei intr-o tigaie (langosii trebuie sa pluteasca in ulei) si se pun langosii la prajit.
- Se lasa la scurs pe o farfurie pe care s-a pus un prosop de bucatarie.
- Spor si pofta buna!
P.S. pentru zilele de post se renunta la umplutura! 😉 Si mai simplu si mai rapid! 😉
(Visited 309 times, 1 visits today)
Category: