Pana Cristina Iuliana- Retete

Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 30 min | Servings: cca. 8 portii

Un fel gustos, specific zonei din care ma “trag”, ce se poate servi la micul dejun, pranz, cina sau intre mese =))

INGREDIENTE:

  • faina 1000 g,

  • drojdie proaspata 2 cuburi,

  • lapte 1 cana,

  • zahar 2 linguri,

  • un praf de sare,

  • ulei de palmier 300 ml.

  • Umplutura:┬á

  • telemea de oaie veche 350 g ,

  • Crema de branza Ceva fin de la Delaco 100 g,

  • smanatana 1 lingura,

  • marar tocat 1 legatura,

  • cozi de ceapa verde.

MOD DE PREPARARE:

  • De data asta, am lasat-o pe Maricica, masina de paine, sa se odihneasca, si am purces la treaba.
  • Se iau cateva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar.
  • Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pana cand drojdia a crescut si a facut basici de aer.
  • Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pune laptele caldut si o lingurita de sare.
  • Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framanta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid.
  • Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora.
  • Telemeaua se da pe razatoarea mica, se amesteca cu crema de branza, smantana, mararul si ceapa taiate marunt, pana se incorporeaza toate ingredientele.
  • Din aluatul de langosi se ia o bucata si se intinde cat pentru un langos. Se ia o lingura-doua din compozitia de brinza si se pune in mijlocul aluatului.
  • Se lipesc bine marginile una peste alta. Se pune la incins mult ulei intr-o tigaie (langosii trebuie sa pluteasca in ulei) si se pun langosii la prajit.
  • Se lasa la scurs pe o farfurie pe care s-a pus un prosop de bucatarie.
  • Spor si pofta buna!

P.S. pentru zilele de post se renunta la umplutura! ­čśë Si mai simplu si mai rapid! ­čśë

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.