Mai tot timpul aruncam lapții că nu știam ce să fac cu ei, dar de data asta am zis, stai un pic sigur, sunt comestibil și am dat căutare pe site în cel fel i-aș putea prepara.
Eii și Bunica avea o rețetă simplă și gustoasă. Mulțumesc Bunica pentru inspirație!
INGREDIENTE:
- Lapți de știucă cca. 300 g,
- Sare de mare cca. 1 linguriță,
- Ouă 2 bucăți,
- Muștar clasic 1 lingură,
- Făină cca. 100 g,
- Pesmet cca. 100 g,
- Ulei de floarea soarelui Unisol cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul, până ce se omogenizează.
- Lapții se dau prin făină, amestecul de ou și apoi prin pesmet.
- Lapții se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte.
- După ce s-au prăjit se scot într-o strecurătoare, că să se scurgă uleiul.
- Lapții pane se servesc alături de cartofi natur, orez sau pâine, acompaniați de salată de sezon! 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 439 times, 1 visits today)
Category: