• O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider.
  • Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retețe de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează 😉

INGREDIENTE:

  • Foi de lasagna proaspete 2 bucăți,
  • Ouă 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 50 g,
  • Brânză de burduf cca. 50 g,
  • Mozzarella cca. 50 g,
  • Porumb fiert cca. 50 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 50 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 50 g,
  • Mărar 2 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor)  1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Pentru sos:
  • Smântână de gătit cca. 100 g
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară după gust cca. ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amestecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper verdețuri aromatice și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.
  • Într-un vas termorezistent se pune foaia de lasagna, apoi umplutura, o nou foie de lasagna, roșiile feliate și brânza de burduf, cea de-a doua cantitate.
  • Ouăle se bat energic cu smântâna de gătit, se asezonează de ierburi aromatice, nucșoară, piper proaspăt măcinat, apoi se toarnă în mod egal peste lasagna.
  • Lasagna se pune la gătit în cuptorul pre încins cca. 20 minute la 200 g, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)