• Un fel principal, sățios, savurat de Zmeișori 😉

INGREDIENTE:

  • foi de lasagna 400 g,
  • carne tocată porc 1000 g,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • bulion din roșii 500 ml.,
  • ceapă uscată/deshidratată 1 lingură,
  • usturoi pudră 1 linguriță,
  • sare de mare cu mirodenii mediteraneene (oregano, busuioc, rozmarin) 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mozzarella cca. 200 g,
  • parmesan ras cca. 50 g.

Pentru béchamel:

  • făină 100 g,
  • unt 100 g,
  • nucșoară ½ linguriță,
  • lapte 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se împreunează gusturile.
  • Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă bine până se omgenizează toate ingredientele.
  • Se prepară sosul bechamel astfel: se topește untul pe un vas Bain-Marie, se adaugă făina și laptele fierbinte, amestecându-se energic ca să nu facă cocolașe, asezonându-se cu nucșoara rasă.
  • Se începe montarea lasagnei, se așează un strat de sos bechamel pe fundul tăvii, apoi foi de lasagna nefierte, sos de carne, se presara oregano, felii de mozzarella și se continuă până se termină ingredientele, cca. 4 straturi.
  • Ultimul strat trebuie sa fie sos béchamel, felii de mozzarella și parmesan ras.
  • Se pune la cuptorul preîncins, cca. 50 de minute, la foc potrivit.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 18 times, 1 visits today)