Pana Cristina Iuliana- Retete

Legume daneze cu spanac

  • Nah, am trișat un picuț, am achiziționat legumele direct curățate, porționate din frigiderul unicului market Supeco din București 😉
  • Recunosc că la legume congelate stau tare bine, ca și varietate versus preț 😉

INGREDIENTE:

  • Legume Daneze congelate (cartofi noi, broccoli, conopidă, morcovi, usturoi) cca. 800 g,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Spanac baby cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Sos de soia 2 linguri.

Optional:

  • Parmesan ras sau brânză tofu 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! 😉 Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile 😉
  • Să revenim.
  • Legumele se pun într-un vas termorezistent sau tavă mai mare de cuptor, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade acoperit. După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu 😉 și se mai lasă la cuptor minim 5 minute.
  • Pentru varianta gătite în minuntul vas Zepter: în vasul rece se pun legumele, se asezonează de sare, piper sos de soia, ulei de măsline și se dau la gătit, acoperite, pe o sursă de căldură la foc mediu, până ce indicatorul termocontrulului de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.
  • Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.
  • După ce s-a scurs timpul de gătire se descoperă se adaugă foile de spanac și parmesanul optional, în perioada de post puteți folosi tofu 😉 și se mai lasă la gătit, acoperit minim 5 minute.
  • Legumele se servesc ca atare, sau ca și garnitură lângă preparate sățioase din carne.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 148 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.