INGREDIENTE:

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  •  Dovlecel/zuchini 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  •  Usturoi 4 căței,
  • Pătălgele roșii 2-3 bucăți,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 100 ml,
  • Sare de mare cu ierburi aromatice ( salvie, cimbru, oregano, busuioc) 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se curăță și se feliază.
  • Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele.
  • Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se feliază subțire.
  • Toate legumele se așează într-o tavă, în cazul meu în vasul aparatului CrockPot, apoi se asezonează de sare cu mirodenii și ulei de măsline  și se dau la copt, în cuptorul classic cca. 60 de minute, acoperit la 200 grade, în aparatul CrockPot la SlowwCooking cca. 240 minute 😉 Legumele se pot servi ca atare, sau ca și garnitură lângă un fel principal, în cazul nostru o pastramă de berbecuț sau și mai fain, după ce s-au răcit, asezonate cu vinegretă și servita ca și o salată de vară, simplă sau presărată cu brânzetrui 😉
  •  Spor și poftă bună!

 

(Visited 10 times, 1 visits today)