- Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou 😀 Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini 😀 ce sincer, nu e prea gustul meu 😉 Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu 😉 Și daaa, după prima căutare Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
- Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu 😀 Panacris 😀
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
- Ulei de măsline cca. 30 ml,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Vin alb demisec cca. 100 ml,
- Rozmarin 2 fire,
- Lămâie 1 bucată,
- Sparanghel verde cca. 500 g.
MOD DE PREPARARE:
- În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se seteză la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.
- Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.
- Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.
- Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.
- După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.
- Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.
- Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic, ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )
- Spr și poftă bună!
(Visited 95 times, 1 visits today)
Category: