• Hmmm, recunosc, e prima oară când gătesc macrou 😀 Mi-a plăcut cum arăta în galantare, dar imediat mi-a venit în nas mirosul de macrou prăjit, preparat de vecini 😀 ce sincer, nu e prea gustul meu 😉 Dar am deschis ochii și am zis, sigur pot găsi o rețetă pe placul meu 😉 Și daaa, după prima căutare  Macroul cu lămâie a lui Cleme, mi-a făcut cu ochiul.
  • Normal că am adus ceva adăugiri, altfel nu aș fi eu 😀 Panacris 😀
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Macrou 2 bucăți ca. 500 g,
  • Ulei de măsline cca. 30 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Rozmarin 2 fire,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Sparanghel verde cca. 500 g.

MOD DE PREPARARE:

  • În vasul slow cooker-ului Crock-Pot, se pune ulei, se seteză la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.
  •  Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în rondele aproximativ, egale.
  • Lămâia se spală energic cu apă caldă, apoi se taie rondele.
  • Sparanghelul se curăță și se rupe în bucăți mărinimoase.
  • După ce s-a încins uleiul se așează artistic feliile de pește, feliile de lămâie, intercalate și bucățile de sparanghel.
  • Se asezonează de sare, piper și vin, apoi se lasă la gătit cca. 120 minute la programul High.
  • Peștele se servește cald sau rece, stropit cu un pic de oțet balsamic,  ca atare, sau acompaniat de garniturile preferate! (cartofi fierți, orez și de ce nu pâine prăjită! )
  • Spr și poftă bună!
(Visited 63 times, 1 visits today)