• O cină sățioasă!

INGREDIENTE:

  • făină de mălai cca. 500 g,
  • apă rece cca. 1500 ml,
  • sare iodată 1 lingură,
  • ulei de măsline ½ linguriță,,
  • telemea de oaie cca. 150 g,
  • brânză de vaci cca. 150 g,
  • unt cca. 50 g,
  • smântână 4 linguri,
  • ouă de prepeliță cca. 10 bucăți.

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă în straturi:

  • Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu.
  • Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se dă focul la minim, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert cca. 25 de minute.
  • Într-un vas termorezistent (eu am folosit o formă de chec din silicon!), se așează un strat de mămăligă, smântână amestecată cu un pic de unt, brânză rasă și brânză de vaci, apoi un nou strat de mămăligă și în final un nou strat de amestec din brânzeturi, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute.
  • Se scoate din cuptor, se face câte un cuib cu o lingurița în care se sparg, apoi ouăle de prepeliță și se dă din nou la cuptor ptr cca. 10 minute.
  • Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 24 times, 1 visits today)