Am auzit de rețeta asta la o prietenă macedoneancă;) E nelipsită din meniul lor zilnic, dar bineînțeles cu adaos de brânză 😉 De data asta am vrut ceva de post, și în urma provocării Weekend cu spor, Oana Durican cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/, ne-a propus și multe rețete delicioase de post, printre care am remarcat și mâncărica acesata. Așa că am cotrobăit prin congelator, am mai găsit un pachețel de ardei copți și dat drumul la butoane. Spor și poftă bună!
Stefy, http://www.stefyharnicutza.ro/, inițiatoarea acestei provocări 😉 încă o dată îți mulțumesc pentru acest minunat proiect! 😉
Gata cu vorba și hai la treabă!
INGREDIENTE:
- Ardei copți 6 bucăți,
- Oțet de mere 1 lingură,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Pasta de tomate 3 linguri,
- Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
- Verdeață.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeii copți, tăiați fâșii se stropesc cu oțet pentru un gust mai aromat.
- Ceapa se curate, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine translucidă.
- Apoi se adaugă fâșiile de ardei, bulionul și cca. 400 ml apă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 1 minute, neacoperit.
- Se asezonează de sare și piper, apoi se preasară verdeață toccata mărunt și se oprește focul.
- Pentru a fi mai consistentă în zilele de post se poate adăuga și orez în mâncărică.
- Mâncărica se servește caldă sau rece, acompaniată de mămăligă sau pâine.
- În zilele de dulce se pot adăug cubulețe de brânză în mâncărica fierbinte 😉
- Spor și poftă bună!