- Mereu aroma tocăniței de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi :(.
- Un fel principal simplu și sățios, o rețetă de suflet!
- Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.
INGREDIENTE
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ardei gras 2 bucăți,
- cartofi albi cca.2000 g,
- scăricică afumată cca. 600 g,
- ulei de floarea soarelui 50 ml.,
- sare de mare,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce 1 lingură,
- cimbru uscat 1 linguriță
- mărar proaspăt 1 legătură,
- foaie de dafin 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.
- Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
- Între timp se curată cartofii și se taie bucăți mai mari, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și scăricică afumată.
- Se asezonează de sare, piper, boia, mărar, cimbru, dafin, apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
- Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară sau salată de sfeclă roșie cu hrean sau în cazul meu cu puțină smântână 😉 :)))
- Spor și poftă bună!
(Visited 74 times, 1 visits today)
Category: