• Mereu aroma tocăniței de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi :(.
  • Un fel principal simplu și sățios, o rețetă de suflet!
  • Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • cartofi albi cca.2000 g,
  • scăricică afumată cca. 600 g,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • cimbru uscat 1 linguriță
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • foaie de dafin 1 bucată.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.
  • Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
  • Între timp se curată cartofii și se taie bucăți mai mari, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și scăricică afumată.
  • Se asezonează de sare, piper, boia, mărar, cimbru, dafin,  apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară sau salată de sfeclă roșie cu hrean sau în cazul meu cu puțină smântână 😉 :)))
  • Spor și poftă bună!
(Visited 3 times, 1 visits today)