INGREDIENTE:
- Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
- Praz 4 fire cca. 600 g,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ceapă roșie 2 bucăți,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Sare de mare,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat,
- Mărar proaspăt 1 legătură.
MOD DE PREPARARE:
- Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.
- Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier.
- Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.
- Spre finalul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt.
- Mâncarea se servește ca atare acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce se poate sevi lângă preparate din carne.
- Spor și poftă bună!
(Visited 257 times, 1 visits today)
Category: