INGREDIENTE:

  • Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • Praz 4 fire cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  •  Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Mărar proaspăt 1 legătură.

MOD DE PREPARARE:

  • Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă.
  • Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciurecile curățate și tăiate grosier.
  • Se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit acoperit cca. 30 de minute la foc mic.
  • Spre finalul fierberii se adaugă mărarul tocat mărunt.
  • Mâncarea se servește ca atare acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce se poate sevi lângă preparate din carne.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 36 times, 1 visits today)