• Hmm, poate vă întrebați ce o însemna MBS ???? 😀
  • Daaa, m-a luat valul, clasica Mămăliga cu Brânză și Smântână 😉 se transformă 😉 într-un fel principal tare savurat, mai ales la cină în familia Zmeilor! 😉
  • Mulțumesc ȚărăncuțadinRomânia pentru ouăle foarte proaspete de prepeliță! 🙂

INGREDIENTE:

  • Făină de porumb cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Sare roz de Himalaya 1 lingură,
  • Brânză veche de oaie cca. 200 g,
  • Smântână grasă cca. 200 ml,
  • Ouă de prepeliță 12 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.
  • Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.
  • În patru vase termorezistente, se așază mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și cele ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉
  • Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.
  • Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 27 times, 1 visits today)