• O altă rețetă de suflet, mere rase și conservate clasic în borcan ca pe vremea bunicilor, când nu existau congelatoare.

INGREDIENTE:

  • Mere de vară cca. 3500 necurățate,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Borcane de cca. 900 ml 2 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Merele se spală se curăță de eventualele daune, dar atenție, nu și de coajă, apoi se rad pe răzătoarea fină, manual sau electric cum vă este la îndemână.
  • Într-un vas cu fundul dublu se pun merele rase cu zeama lor la clocotit, amestecându-se continuu, cca. 10 minute le foc mediu, atât cât încep să clocotească și bolborosească ca și mămăliguța, când face bășicuțe.
  • Se oprește focul și se umplu borcanele sterilizate înainte, se îndeasă bine ca să nu rămână aer între ele, se pune câte un cuișor în fiecare borcan, se înfiletează borcanele și se pun la dinstuit la Bain-Marie, într-un vas înalt, tapetat cu ziare sau prosoape de bucătărie, apa să ajungă până la gura borcanului și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute după primul clocot.
  • Apoi se oprește focul și se lasă la răcit în același vas până a doua zi.
  • Apoi se etichetează și depozitează în cămară până la prima folosință.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)