Pana Cristina Iuliana- Retete

Mini tarte cu verdeturi, ciuperci si tofu

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 8 portii

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici.

Si nu uita: “Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!”

INGREDIENTE:

  • aluat de tarta sarata Dr Oetker,
  • forme de minitarte,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • praz 1 bucată,
  • usturoi verde 1 legatura,
  • leurda 1 legatura,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • ciuperci 1 borcan, cca. 400 g,
  • sare de mare cu verdeturi mediteraneene,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2-3 linguri,
  • branza tofu cu ardei de la SanoVita 1 bucata.

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare.
  • Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se spala, curata si toaca marunt, apoi se pun la calit in uleiul de floarea soarelui presat la rece SanoVita, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezoneaza de sare si piper şi se adaugă ciupercile maruntite.
  • Se adauga cate doua linguri de umplutura in mini tartele semicoapte, apoi se adauga una sau doua felii de tofu şi se dau din nou la cuptor cca. 10 minute la foc mediu, cca. 150 grade. Se servesc fierbinti sau chiar reci a doua zi.
  • Spor si pofta buna!
  • P.S.

    Aaaa, atentie tofu nu se topeste ca si oricare alta branza din lapte de origine animala 😉 Am descoperit, dupa ce am scos mini tartele de la cuptor.

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.