Pana Cristina Iuliana- Retete

Mozzarella marinată în ulei de  rapiță cu ierburi aromatice

  • Tot la Mihaela am văzut rețeta asta faină.
  • În sfârșit am avut la dispoziție câteva mini mozzarella pentru o proba rețeta.
  • Minunate au ieșit, mulțumesc Mihaela pentru idee!

INGREDIENTE:

  • Mini mozzarella cca. 250 g,
  • Ulei de rapiță cca. 150 ml,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,
  • Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,
  • Ardei chili uscat ½ linguriță,
  • Sare roz Himalaya 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate.
  • Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece minim 24 de ore.
  • Preparatul se poate păstra la frigider, maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea așa viață lungă!!! 😉
  • Mozzarella se servește ca aperitiv alături de roșii și măsline, sau se poate folosi cu mare success în salate cu legume proaspete.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.