Pana Cristina Iuliana- Retete

Mucenici muntenești

  • Recunosc că n-am preparat până acum astfel de mucenici și nici nu mă dau în vânt după ei, nu am fost crescută cu astfel de preparat, l-am descoperit acum 28 de ani când m-am așezat, aici în Răgățime! 😉
  • Mereu am fost salvată de mama soacră, prietene sau vecine!;)
  • Ei, anul acesta mi-a venit rândul, 😀 și m-am încumentat cu mucenicii gata preparați, de la Cămara noastră ;), doar zeama am pregătit-o. Mulțumesc Andra, pentru imbold 😉 când am parcurs rețeta ta, nu mi s-a mai părut așa de complicat! 😉
  • Mno, nu-i mare scofală, anul viitor voi încerca să-i prepar acasă, sigur o să găsesc în casa de la țară un aparat de ștanțat forma mucenicilor, rămas moștenire;)
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Mucenici 250 g,

Pentru zeamă:

  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Baton de scorțișoară 1 bucată,
  • Coajă rasă de la o lămâie,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Esență de lămâie ½ fiolă,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Pudră de scorțișoară 1 linguriță,
  • Nucă măcinată cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoprită.
  • După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se oprește focul, se pune capacul și se lasă la odihnit minim 60 minute.
  • La servire se adaugă după gustul fiecăruia, nucă măcinată, scorțișoară și coajă de lămâie.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.