Pana Cristina Iuliana- Retete

Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon

Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contra, îl va bine dispune! 😉

Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! 😉

Pffff, rețeta cu numărul 1300, pe site-ul meu de suflet bucataras.ro, locul unde am intrat timid, am evolut, apoi pșit cu pași mari și tot mai mari!!!!

Un număr impresionat de rețete preparate, degustate și savurate, în cei 9 ani de Bucătăraș!

M-am tot codit, am făcut și un tortuleț, dar până la urmă tot rețeta asta am considerat că mă reprezintă!

Sunt, carnivorăăă convinsă! Un aperitiv, sățios și tare fain pe gustul Zmeișorilor! 😉

INGREDIENTE:

Pentru carnea tocată:

  • Carne tocată, amestec cca. 1000 g,
  • Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!),
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Praf de usturoi 1 lingură,
  • Făină alba 2 linguri,
  • Pesmet auriu 3 linguri,
  • Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri.

Pentru umplutura de cartofi:

  • Cartofi albi 4 bucăți medii,
  • Bacon cubulețe cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 100 g.

Pentru topping:

  • Brânză cremoasă cca. 100 g,
  • Pâine neagră cca. 200 g,
  • Unt cca. 100 g,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Roșii cherry,
  • Mix de salată,
  • Ardei kapia.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea toccata se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
  • Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în  apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.
  • Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.
  • Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.
  • Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru ase putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.
  • După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.
  • Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, ametecându-se continuucca. 5-6 mnute până devine crocantă.
  • Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.
  • Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.
  • Spor și poftă bună!

 

 

 

(Visited 190 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.