• Mno să nu fiți haplea ca și mine! Cânda am parcurs cantitatea ingredientelor pentru această rețetă, m-i s-au părut că-s prea puține, așa că am dublat!
  • Mare greșeală am făcut 😀 Până la urmă am împărțit ingredientele uscate în două boluri, am urmat apoi pașii, în fiecare bol, apoi am îmbinat  cele două aluaturi într-un bol mai mare, ca se se echilibreze toate ingredientele! 😉  Să nu faceți ca mine la dublu!!! Fiți echilibrați și păstrați proporția pentru o   porție de ciocolatoasă! 😉

INGREDIENTE:

  • Lapte cca. 280 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 60 ml,
  • Făină alba de grâu 000 ccaa. 250 g,
  • Esență de rom 1 fiolă sau o lingură,
  • Pudră de cacao neagră  55 g,
  • Unt cca. 60 g,
  • Sare de mare ½ linguriță.

Pentru glazură:

  • Ciocolată neagră cca. 150 g,
  • Unt cca. 50 g.

Pentru topping:

  • Zmeură liofilizată ( uscată/deshidratată) cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă ușor.
  • Apoi se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin unt/ulei și pudrată cu făină.
  • Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade, până ce trece testul scobitorii.
  • Se însiropează prăjitura cu cca. 250 ml lapte rece și se lasă la răcit

Pentru glazură:

  • Se topește ciocolata într-un vas la Bain Marie, timp de 2 minute după ce fierbe, amestecându-se continuu, apoi se toarnă peste prăjitură.
  • Se decorează cu zmeură liofilizată sau se lasă simplă.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 33 times, 1 visits today)