- Un desert tare îndrăgit de toate gospodinele! Mai ales că nu au nevoie de cântarul de bucătărie! 😉
INGREDIENTE:
- apă plată 1, 1/2 cană,
- zahăr tos 1, 1/2 cană,
- ulei de floarea soarelui 5 linguri,
- budincă de cacao 2 plicuri,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- praf de copt 1 plic,
- sare iodată 1 praf,
- pastă de măceșe 5-6 linguri,
- merișoare 2 linguri,
- miez de nucă prăjit 2 linguri,
- zahăr pudră vanilinat.
MOD DE PREPARARE:
- Apa, zahărul, uleiul, făina, praful de budincă, zahărul vanilinat, praful de copt, praful de sare, pasta de măceșe se amestecă cu mixerul până se omogenizează.
- Apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se presară miezul de nucă și merișoarele, se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu.
- După ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se porționează.
- Spor și poftă bună!
(Visited 36 times, 1 visits today)