Pana Cristina Iuliana- Retete

Noodels cu varza calita

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 4 portii

Pentru ca e post, a trebuit să jonglez cu tagliatelle şi am găsit variantă rapidă şi mult mai gustoasă cu Noodels, tăiţeii din orez 😉 Bun, bun, zice Zmeul Mijlociu! 😉

INGREDIENTE:

  • paste din orez, noodels cca. 400 g,
  • varză creaţă 1 bucată,
  • sare iodată cca. 2 linguriţe,
  • piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriţă,
  • ulei de floarea soarelui cca. 100 ml.

MOD DE PREPARARE :

  • Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!
  • Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.
  • Eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, unul dintre ajutoarele din bucătăria Panacris, MultiCooker-ul de la Phillips! 😉 Se setează aparatul pe modul Fry, se pune uleiul, varza, atenţie nesărată, şi se lăsat aparatul să-şi facă treaba, cu capacul deschis, din când în când, se amestecă uşor, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când a început să se coloreze, aurească, varza, ușor, se asezonează de sare și piper.
  • Între timp se pune la fiert apa rece cu puțină sare, într-un vas de cca. 1000 ml. După ce a atins punctul de fierbere, se adaugă pastele din orez, se pune capacul şi se opreşte focul, lăsându-se să se gătească cca. 10 minute.
  • Apoi se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.
  • Se amestecă pastele din orez cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.
  • Se servește caldă sau chiar rece.
  • Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.