Pana Cristina Iuliana- Retete

Nuci cu cacao și umplutură de nuci (cocos și clasice)

Avatar photo
Recipe by
cca. 65 minute
Prep: cca. 30 minute | Cook: cca. 30 minute | Servings: 24 portii
  • De când am vazut rețeta asta la Chef Nicolaie Tomescu, m-a tot bântuit. Și dacă aveam ceva puncte de cheltuit la Gatesc.ro, mi-am adus un nou ajutor în bucătăria Panacris, pe lângă celelalte slugoiae! El este Nuculeț! 😉 Am renunțat la forma clasică pentru aragaz, mai ales că era din aluminiu și noh, nu e prea sănătoasă! Nuculeț e super rapid, coace 24 coji de nucă în cca. 2 minute, așa că am salvat jumătate de zi, de copt clasic la flagara de gaz, care are doar vreo 8 locașuri! Hai, gata cu vorbăria, spor și poftă bună la „Rețete pentru masa de Crăciun„!
  • P.S. da, am deviat un pic de la rețeta Chefului, că nu am avut destulă nucă de cocos în cămara și am improvizat, adaugând nucă neaoșă! 😉

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • Unt gras 180g,
  • Extract de vanilie 1 linguriță,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Pudră de cacao 6 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 70 g,
  • Sare de masa ½ linguriță.

Pentru cremă:

  • Lapte condensat cca. 400 g,
  • Fulgi de cocos 175 g,
  • Miez de nucă 175 g,
  • Miere cca. 50g,
  • Ulei de cocos cca. 60 ml,
  • Sare de masa ½ linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului.
  • Apoi se adaugă rând pe rând ouăle, amestecându-se până ce se înglobează în aluat.
  • Se adaugă făina, pudra de cacao și praful de copt amestecându-se ușor până ce obținem un aluat omogen, care se lasă la rece cca. 30 minute.
  • Se scoate aluatul de la rece și se fac biluțe mici, de cca. 5 grame.
  • Se încinge bine forma clasică sau cea electrică și se pun  rapid biluțele, ca să se coacă uniform. Se închide forma și se presează bine ptr 15 secunde, apoi se întoarce pe partea cealaltă, asta ptr forma clasică, acum că am jucărie nouă, nu e nevoie de acest pas.
  • Cojile se scot după cca. 2 minute și se lasă la răcit pe un grilaj.
  • Cât se răcoresc cojile ne ocupăm de cream.
  • Laptele condensat și uleiul de cocos se pun la încălzit într-un vas la foc mic, amestecându-se lin cât să se înglobeze cele două lichide. Apoi se adaugă praful de sare, fulgii de cocos, nuca mărunțită și mierea, lăsându-se la gătit cca. 5 minute până ce se omogenizează.
  • Apoi se lasă un pic la răcit și se trece la ultima migăleală, umplerea nucilor! 😉 Aici TataZmeu m-a ajutat la greu! 😉 Un pic de migăleală, dar se mertiă efortul!
  • Spor și poftă bună!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.