INGREDIENTE:
- Aluat de foietaj cca. 400 g,
- Zahăr brun cca. 3 linguri,
- Scorțișoară 1 lingură,
- Zahăr vanilinat cu rom 1 plic,
- Zahăr pudră cca. 3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.
- Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelege-ți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini 😀
- Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut 😉 Aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari 😉 Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.
- Ochelarii se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade, apoi cca. 10 minute la 150 grade.
- După ce s-au răcorit se pudrează cu zahăr praf (pudră!)
- Spor și poftă bună! 😉
(Visited 131 times, 1 visits today)