Pana Cristina Iuliana- Retete

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 25 min | Servings: cca. 12 porții

INGREDIENTE:

  • Aluat de foietaj cca. 400 g,
  • Zahăr brun cca. 3 linguri,
  • Scorțișoară  1 lingură,
  • Zahăr vanilinat cu rom 1 plic,
  • Zahăr pudră cca. 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară.
  • Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă înțelege-ți, dacă nu, sper că o să pricepeți din imagini 😀
  •    
  • Apoi tăiați bucățele de cca. 2 degete din ruloul obținut 😉 Aplatizați rulourile, ca să obțineți efectul de ochelari 😉 Stropiți ochelari cu puțină apă și presărați zahăr vanilinat cu rom.
  •  
  • Ochelarii se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament/copt și se dau la copt cca. 10 minute la 200 grade, apoi cca. 10 minute la 150 grade.
  • După ce s-au răcorit se pudrează cu zahăr praf (pudră!)
  • Spor și poftă bună! 😉

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.