- Mno, duminică de duminică, savuram preparate din ouă la mic-ul dejun.
 - De ceva vreme, mai greu ne adunăm la brunch-ul de duminică 😉că Zmeișorii și-au cam luat zborul.
 - Dar nah azi a profitat, că măcar jumate din familie a fost prin zonă, așa că am pus de-o omletă faină de duminică în familie! 😉
 
INGREDIENTE:
- Ouă de găină 6 bucăți,
 - Ceapă galbenă 1 bucată,
 - Ardei kapia 1 bucată,
 - Ulei de rapiță 1 lingură,
 - Bacon cca. 100 g,
 - Mușchiuleț afumat de porc cca 50g.
 
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa și ardeiul se curăță și taie jullien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușchiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit.
 - Ouăle se bat energic și se adaugă peste amestecul de legume, și se lasă la gătit cca. 5 minute pe o parte, apoi încă 5 minute pe partea cealaltă!
 - Cel mai bine e să aveți o tigaie doublet 😉 nu o să aveți bătaie de cap la întoarcerea omletei! 😉
 - Omleta se servește fierbinte cu pâine proaspătă și legume de sezon.
 - Spor și poftă bună!
 
(Visited 43 times, 1 visits today)
				









 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 