• Mno, duminică de duminică, savuram preparate din ouă la mic-ul dejun.
  • De ceva vreme, mai greu ne adunăm la brunch-ul de duminică 😉că Zmeișorii și-au cam luat zborul.
  • Dar nah azi a profitat, că măcar jumate din familie a fost prin zonă, așa  că am pus de-o omletă faină de duminică în familie! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă de găină 6 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Mușchiuleț afumat de porc cca 50g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa și ardeiul se curăță și taie jullien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușchiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit.
  • Ouăle se bat energic și se adaugă peste amestecul de legume, și se lasă la gătit cca. 5 minute pe o parte, apoi încă 5 minute pe partea cealaltă!
  • Cel mai bine e să aveți o tigaie doublet 😉 nu o să aveți bătaie de cap la întoarcerea omletei! 😉
  • Omleta se servește fierbinte cu pâine proaspătă și legume de sezon.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 9 times, 1 visits today)