Pana Cristina Iuliana- Retete

Omleta din ou de strut

panacris
Recipe by
cca. 40 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii

 

O rețetă simplă transformată într-o rețetă de poveste. Omletă poate să prepare orice novice în bucătărie, zic și eu  😉 Dar o omletă din ou de struț înseamnă mult, mult! Totul a început înainte de Sărbătorile Pascale, când am început să ornez căminul nostru cu diverse ornamente, crenguțe și oușoare ornamentale. Am scos din cutii și un mare ou de struț incondeiat, atunci s-a aprins beculețul 😉 TataZmeu a pus o întrebare, oare ce gust are oul de strut? Si in secunda doi, a dat cautare pe net, a găsit multteee anunțuri de “vând ou de struț” A sunat la unul dintre anunțuri și culmea am primit răspuns pozitiv, dar doar după sărbătorile Pascale, că aveau foarte multe comenzi. Nahhh, nu mă mai lungesc, dar am reușit  să ajungem să achiziționăm nu unul, ci 3 ouă de struțuleasă  😉 Acum vă aduc doar o simplă și banală omletă, fără niciun adaos, asta ca să-I simțim gustul. Sincer e super ok, un pic mai aerată, din cauza imensei cantității de albuș;) Dar foarte bună, gustul identic ca și aloului de găină, doar că nu e allergenic! Așa că recomand cu încredere și chiar e o reteță minunată, sățioasă,  pentru provocarea “retete pentru mese in familie”. 😉

Si nu uita;) “Comanda pe www.sanovita.rointroducand codul promotional panacris si primesti 15% reducere de fiecare data!” promotia e inca in vigoare! 

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru penetrarea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia 😉 Dacă nu aveți răbdare și mașină de găurit în dotare, oul se poate sparge cu un cuțit mai gros, gen măcelar și un ciocan 😉 Dar atunci veți avea o coajă de ou, gen Epoca de Piatră 😉 Mno, să revin!  După ce s-a găurit /spart oul se suflă conținutul, atenție într-un vas mai mare, că oul de struț este echivalentul a minim16 ouă de găină. Acum se pune la  treabă mixerul din dotare pentru a omogeniza oul, nu încercați cu furculița, clasic, sau telul, o să pierdeți timp prețios și tot la mixer ajungeți 😉
  2.  Mno și apoi pregătiți cele două tigăi pentru omleta clasică, sau păstrați ou bătut și pentru alte preparate (eu așa am făcut!)
  3. Turnați oul în uleiul încins, gătiți pe ambele părți, apoi serviți, după gustul fiecăruia cu brânzeturi, salate de sezon și pâinică de casă!
  4. Spor și poftă bună!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.