- După cum știți sau aflați acum, :D; pastele sunt preferatele mele.
- După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, mezeluri și branză.
INGREDIENTE:
- Paste cca. 500 g,
- Broccoli 500 g,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ciuperci 1 borcan de 420 ml,
- Roșii proaspete 4 bucăți,
- Ulei de măsline 2 linguri,
- Mezeluri ( salam, parizer) cca. 300 g,
- Brânză cu mucegai Stillton cca. 200 g,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Oregano.
MOD DE PREPARARE:
- Brocoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele.
- Ceapă, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier.
- Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan, pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
- Se asezonează de oregano, sare, piper, se adaugă brânză mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute.
- Spor și poftă bună!
(Visited 29 times, 1 visits today)
Category: