- Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept o rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei 😉 Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Barri 😉 Așa că m-am pus la treabă 😉 Sper că m-am conformat 😉
- No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post 😉
INGREDIENTE:
- Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
- Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde Chives,
- Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
- Ardei gras 1 bucată,
- Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
- Sare iodată,
- Piper proaspăt măcinat,
- Frunze de salvie proaspete pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
- Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit.
- Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
- Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile 😉 Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume 😉 Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie 😉
- Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan 😉 Spor și poftă bună!
(Visited 218 times, 1 visits today)
Category: