Pana Cristina Iuliana- Retete

Orecchiete cu anghinare

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 35 min | Servings: 4 porții
  • Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept o rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei 😉 Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Barri 😉 Așa că m-am pus la treabă 😉 Sper că m-am conformat 😉
  •   No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post 😉
INGREDIENTE:
  •  Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
  • Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ceapă verde Chives,
  • Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Frunze de salvie proaspete pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
  • Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit.
  • Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile 😉 Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume 😉 Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie 😉
  •  Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan 😉 Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.