- Un desert minunat, sănătos, fără zahăr, chiar și de post.
- Zmeișorii l-au testat și au dat notă bunăăă, nu 10 cu plus, că e fără zahăr și fără lapte de vacă 😀 😉
INGREDIENTE:
- Orez cu bobul rotund cca. 300 g,
- Lapte de migdale 750 ml,
- Apă rece 250 ml,
- Eritritol 3 linguri,
- Sare de Hymalaia 1 lingură,
- Scorțișoară 1 lingură,
- Esență de rom 1 linguriță.
- Pentru topping:
- Petale de bujor uscate ( sau alte flori comstibile!),
- Scorțișoară,
- Sirop de arțar.
MOD DE PREPARAE:
- Orezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului CrockPot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Alin, aparatul pentru gătit slow, de la CrockPot, se setează pe modul HIGH, pentru 3 ore și se pune la treabă.
- După 2 ore se adaugă scorțișoara și esența de rom, amestecându-se ușor, pănâ ce se înglobează tote ingredientele și se mai lăsă la gătit pe modul HIGH, încă 60 de minute.
- După cele 3 ore, desertul se toarnă în vase individuale de câte o porție, apoi se ornează cu scorțișoară, sirop de arțar și petale de bujor uscate.
(Visited 862 times, 1 visits today)