• Un desert minunat, sănătos, fără zahăr, chiar și de post.
  • Zmeișorii l-au testat și au dat notă bunăăă, nu 10 cu plus, că e fără zahăr și fără lapte de vacă 😀 😉

INGREDIENTE:

  • Orez cu bobul rotund cca. 300 g,
  • Lapte de migdale 750 ml,
  • Apă rece 250 ml,
  • Eritritol 3 linguri,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Scorțișoară 1 lingură,
  • Esență de rom 1 linguriță.
  • Pentru topping:
  • Petale de bujor uscate ( sau alte flori comstibile!),
  • Scorțișoară,
  • Sirop de arțar.

MOD DE PREPARAE:

  • Orezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului CrockPot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Alin, aparatul pentru gătit slow, de la CrockPot, se setează pe modul HIGH, pentru 3 ore și se pune la treabă.
  • După 2 ore se adaugă scorțișoara și esența de rom, amestecându-se ușor, pănâ ce se înglobează tote ingredientele și se mai lăsă la gătit pe modul HIGH, încă 60 de minute.
  • După cele 3 ore, desertul se toarnă în vase individuale de câte o porție, apoi se ornează cu scorțișoară, sirop de arțar și petale de bujor uscate.
(Visited 582 times, 1 visits today)