Pana Cristina Iuliana- Retete

Ouă vopsite la abur, în vasul Zepter

panacris
Recipe by
Prep: cca. 5 min | Cook: cca. 40 min | Servings: 12
  • Un mod mult mai sănătos de a pregăti ouăle colorate pentru Sărbătorile Pascale și de Înălțare!

INGREDIENTE:

  • Ouă proaspete (găină, rață, gâscă, bibilică, prepeliță)
  • Vopsea de oua pudră ( roșie, galbenă sau albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi Zepter (Vas jos de 3L, cod produs Z-2430, Sită superioară metalică cod produs Z-S24) ,
  • Ulei cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Sita se așează deasupra vasului pregătit pentru fierbere.  Se așează ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece,  în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.
  •  Se pornește sursa de căldură la 120°C și se lasă ouăle la gătit și vopsit, în același timp, cca. 40 de minute la foc mic, acoperite. Atenție după ce indicatorul de căldură de pe capac, ajunge la limita maximă, verde, se oprește sursa de căldură și se lasă la gătit până ce acul indicatorului revine la minima zonei verzi.
  • Ouăle colorate se scot din sită, și așa fierbinți se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.
  •  Spor și poftă bună!
  • Aveți aici și o demonstrație  din partea Zepter Romania.

P.S. Se pot pregăti și în vase normale , doar să fie ansamblul de oală, sită și capac etanș.

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.