Pana Cristina Iuliana- Retete

Paella cu pui și fructe de mare

  • O combinație din carne de pui cu fructe de mare, legume și orez!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Orez bob rotund cca. 300 g,
  • Creveți decorticați cca. 300 g,
  • Midii cca. 300 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Mazăre verde cca. 200 g,
  • Fasole verde cca. 200 g
  • Ardei kapia  1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Șofran 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier.
  • Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline, până ce se albesc. Apoi  se împinge carnea spre laterale, se adaugă legumele, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi se adaugă mazărea, fasolea verde, orezul, fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.
  • Paella sau mai bine zis tocănița spaniolă cu pui și fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.