Pana Cristina Iuliana- Retete

Pâine cu ceapă

    •  Ce e mai frumos și plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară,adulmeci o aromă de pâine proaspătă în casă, iar adaosul de ceapă, chiar nu a stricat aroma.

    • Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată.

    • Simplu și gustos!

    INGREDIENTE:

    • apă cca. 350 ml.,

    • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,

    • sare iodată 1 linguriță,

    • zahăr tos 2 lingurițe,

    • ulei de măsline 3 linguri,

    • drojdie uscată 1 plic,

    • ceapă deshidratată 2-3 bucaţi

    MOD DE PREPARARE:

    • Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 

    • In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit și copt.

    • Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

    • Clasic se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajuta cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margin spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

    • Aaaaa, să lămuresc ingredientul principal Ceapa Deshidrată! În orice anotimp, ceapa din cămară ne mai face probleme, încolţeşte, vrea să se strice, atunci intervenim;) Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se pune la uscat ( în cuptor, deshidrator, în funcţie de ce dotări aveţi în bucătărie!) Ceapa uscată se depozitează în pungi de hârtie cerată şi se foloseşte cu succes în situaţii de urgenţă.

    • Spor şi poftă bună! 😉

(Visited 79 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.