Pana Cristina Iuliana- Retete

Pâine de casă cu mirodenii

panacris
Recipe by
cca. 100 min
Prep: cca. 5 min | Cook: cca. 90 min | Servings: 12
 
  •  Ce e mai frumos și plăcut într-o zi rece de toamnă să adie o aromă de pâine proaspătă în casă. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată.
  • Simplu și gustos!
INGREDIENTE:
  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de nucă 3 linguri,
  • mix de mirodenii lemon herbs (pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, lămâiță) cca 2 g,
  • drojdie uscată 1 plic.
 
MOD DE PREPARARE:
  • Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură
 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.