• Am văzut la Adnia zilele trecute aceste black panini, ce mi-au rămas pe retină, de făcut și savurat! 🙂
  • După inventarul din cămară, am descoperit un săculeț cu hribe uscate de la draga mea prietenă Simona, așa că nu mai aveam nici, un impediment în a le prepara și savura cu mare poftă.
  • Eii, voi, puteți procura, ciupercile și verdețurile uscate, din plafar sau magazine naturiste:)
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Apă călduță 200 ml,
  • Făină neagră 500 g,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Hribe sau ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură,
  • Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.
  • În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, pentru cca. 90 de minute.
  • Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, să nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
  • Pentru varianta clasică, preparat annual, se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajutat cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margine spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.
  • După ce a crescut aluat, se împarte în bucăți egale, cca. 10 bucăți.  Se rulează prin făină, se dă forma de pânici, apoi se crestează, se lasă la dospit încă minim 30 minute, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins la 200 g, cca. 30 de minute și încă 10 minute la 150 grade.
  • Spor şi poftă bună! 😉

(Visited 68 times, 1 visits today)