Pana Cristina Iuliana- Retete

Pâinici umplute

panacris
Recipe by
cca. 150 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 40 min | Servings: cca. 12 porții

 

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • Făină alba de grâu cca. 600 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Lapte călduț cca. 400 ml.

Pentru umplutură:

  • Pasta de roșii 2 linguri,
  • Carne de pui fiartă cca. 100 g,
  • Salam cca. 50 g,
  • Roșii cherry cca. 12 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Oregano.

Pentru uns:

  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Semințe de susan alb si negru cca. 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • “Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore.Apoi scoateți aluatul din frigider, adunați-l ușor cu făină și formați pateuri cu orice umplutură!” Așa spune Alina în descrierea rețetei sale, eu am ales însă ajutorul nr.1 din bucătăria mea, Maricica, mașina de frământat și copt pâine 😉
  • În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore.
  • Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se împarte în bile (cca. 12bucăți!). Bilele se întind cu palma sau sucitorul, se ung cu pasta de tomate, se asezonează cu oregano, apoi se așează fâșii de carne fiartă, bucățele de salam, cașcaval ras și câte o roșie cherry.
  • Se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de pâinici/chifle, apoi se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, și se presară semințele de susan.
  • Pâinicile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.