Pana Cristina Iuliana- Retete

PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ


PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ

INGREDIENTE:

Ouă de găină 8 bucăți,
Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
Făină albă de grâu 000,  8 linguri,
Praf de copt 1 plic,
Oțet aromat de căpșuni 1 lingură,
Sare iodată 1/2linguriță,
Zmeură proaspătă 200 g,
Rubarbă 200 g,
Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
Pentru ornat:
Zahăr pudră vanilinat

MOD DE PREPARARE:

Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4 plicuțele/linguri pentru fiecare.


Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea, apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR 😉 cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni 😉 După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei, eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L(( Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. 
După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-* 


(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.