- Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;)
- Eu știam doar de cei fierți 😉 Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins 😉
- Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana 😉
- Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei 😉 Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! 😉
INGREDIENTE:
- Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
- Făină albă de grâu cca. 240 g,
- Ou de găină 1 bucată,
- Zahăr pudră 4 linguri,
- Praf de copt 1 plic,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Coajă rasă de la 1 lămâie,
- Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
- Pentru savurat:
- Smântână grasă de văcuță/bivoliță cca. 200 ml,
- Dulceață de vișine a la Panacris 😉 cca. 100 ml,
- Dulceață de căpșuni a la Panacris 😉 cca. 100 ml
MOD DE PREPARARE:
- Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.
- Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.
- Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.
- În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.
- Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.
- Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 54 times, 1 visits today)
Category: